Archiv článků

Blíží se konec roku…

06.11.2014 15:00
  Dovolujeme si Vás pozvat na pravidelný edukační program v roce 2014 který pořádá Diabetologické edukační centrum FN u svaté Anny (odborný garant: MUDr. Jindřich Olšovský, Ph.D.) a  SZŠ a VOŠZ, Merhautova, Brno (obor Diplomovaný nutriční terapeut)  6. 11....

Metabolický syndrom

02.10.2014 15:00
  Dovolujeme si Vás pozvat na pravidelný edukační program v roce 2014 který pořádá Diabetologické edukační centrum FN u svaté Anny (odborný garant: MUDr. Jindřich Olšovský, Ph.D.) a  SZŠ a VOŠZ, Merhautova, Brno (obor Diplomovaný nutriční terapeut)   2. 10....

Diabetik a péče o chrup. Pohled nutričního terapeuta a dentální hygienistky.

24.04.2014 15:00
Dovolujeme si Vás pozvat na pravidelný edukační program v roce 2014 který pořádá Diabetologické edukační centrum FN u svaté Anny (odborný garant: MUDr. Jindřich Olšovský, Ph.D.) a  SZŠ a VOŠZ, Merhautova, Brno (obor Diplomovaný nutriční terapeut) 24. 4. 2014    15,00...

Výživa nemocného s perkutánní endoskopickou gastrostomií

23.04.2014 19:08
„Historie nutriční léčby sahá až do starověkého Egypta, kde výživu těžce nemocným podávali rektálně prostřednictvím klyzmat s výživnými látkami. Základem výživných směsí bylo například víno, mléko a vývary z mletých obilnin. Výživa byla podávána bolusově, což mělo za následky její rychlou evakuaci...

Výživa nemocného s perkutánní endoskopickou gastrostomií

23.04.2014 19:04
„Historie nutriční léčby sahá až do starověkého Egypta, kde výživu těžce nemocným podávali rektálně prostřednictvím klyzmat s výživnými látkami. Základem výživných směsí bylo například víno, mléko a vývary z mletých obilnin. Výživa byla podávána bolusově, což mělo za následky její rychlou evakuaci...

Výživa nemocného s perkutánní endoskopickou gastrostomií

14.04.2014 11:46
„Historie nutriční léčby sahá až do starověkého Egypta, kde výživu těžce nemocným podávali rektálně prostřednictvím klyzmat s výživnými látkami. Základem výživných směsí bylo například víno, mléko a vývary z mletých obilnin. Výživa byla podávána bolusově, což mělo za následky její rychlou evakuaci...

Alternativy pudinku

14.04.2014 10:49
    Amylon – s příchutí vanilka    Složení: Kukuřičný škrob    Alergeny: Pšeničný škrob      Dr. Oetker: vanilkovo-smetanová příchuť    Složení:...

Diabetická dieta v každodenní praxi

13.03.2014 15:00
Dovolujeme si Vás pozvat na pravidelný edukační program v roce 2014 který pořádá Diabetologické edukační centrum FN u svaté Anny (odborný garant: MUDr. Jindřich Olšovský, Ph.D.) a  SZŠ a VOŠZ, Merhautova, Brno (obor Diplomovaný nutriční terapeut)   13. 3. 2014   ...

Alternativy kypřícího prášku do pečiva

16.12.2013 10:57
Při výběru kypřícího prášku bychom měli číst jeho složení na obalu. Vyrábějí se totiž jak kypřící prášky s příměsí mouky, tak se škrobem a bez obsahu mouky. Následující tabulka zobrazuje některé druhy kypřících prášků a jejich složení.         Autoři: Plánková Andrea,...

Vánoce a dyspeptické potíže

07.11.2013 15:30
Dovolujeme si Vás pozvat na přednášku kterou pořádá Diabetologické edukační centrum FN u svaté Anny (odborný garant  MUDr. Jindřich Olšovský,Ph.D.) a  SZŠ a VOŠZ Merhautova, Brno (obor Diplomovaný nutriční terapeut )   Setkání vždy v knihovně 2. interní kliniky FN u svaté Anny...
Záznamy: 1 - 10 ze 15
1 | 2 >>